DrankenArsenaaL Lier 
Whisky's

Wij zijn gespecialiseerd in whisky's. Hieronder vindt U onze whisky's alfabetisch gerangschikt.  Deze hebben wij in ons assortiment. Staat de door U gewenste whisky er toch niet bij?  Wij kunnen nog veel meer whisky's verkrijgen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

L

Label 5

Label 5 wordt gekenmerkt als een van 's werelds beste blended Scotch whisky's, de Label 5 is gerijpt in eikenhouten vaten onder de constante zorg van de keldermeester. Door deze secure manier van voorbereiden komt de Label 5 Scotch Whisky aan zijn onvergelijkbare zachtheid en aanhoudende smaak. Deze whisky is perfect voor smakelijke cocktails, waaronder de '5 th Street', de Witte Curaçao en citroensap geeft de Label 5 een geavenceerde mogelijkheid om een verfrissende cocktail te creëren.

Lagavulin 16y

Lagavulin 16 Year is een heerlijke whisky met een echte Islay-maltsmaak. Hij is zeer krachtig in geur en heeft een uitgesproken turfsmaak met een zoete ondertoon. Een perfecte malt voor na het eten.  Deze single malt word gedistilleerd in het dorp Port Ellen en vertegenwoordigt de Islay single malt in de Classic Malts of Scotland-serie.  De whisky heeft een kenmerkende turf- en jodiumgeur.

Laphroaig 10y

Laphroaig 10Y is een volle all-malt Scotch Whisky van het afgelegen eiland Islay in de westelijke eilanden van Schotland. Hij heeft een warm gouden kleur, in de neus is hij vol, turf en iets medicinaal, een echte herkenbare Islay. In de mond proef je echt een volle malt, turf, zoetig en ziltig met een lange krachtige uitgesproken afdronk.

Laphroaig Quarter Cask

Laphroaig Quarter Cask is een single malt whisky van het afgelegen eiland Islay. Doordat de kleinere Quarter Casks (125 liter) een ruwe 30% meer houtcontact verzorgen ten opzichte van de standaardvaten, wordt het rijpingsproces een stuk intensiever. De extra invloed van het eikenhout geeft eerst een zachter, zoeter karakter aan de smaak van de whisky, waarna de kenmerkende turfrook - tekenend voor Laphroiaig - binnen komen stormen.

Laphroaig Trippel wood

Laphroaig Triple Wood wordt op 3 soorten vaten gerijpt: eerst in ex-bourbon vaten, dan in kleine 19e eeuwse Quarter vaten en als laatst in speciaal geselecteerde Oloroso sherry vaten. Het wordt gebotteld op 48% en is non-chill gefilterd. De smaak is een zachte mix van zoete rozijnen, romige abrikozen en een licht vleugje rook. Met een druppel water komt de turf, gevolg door complexe tonen van citrusvruchten en kruiden, direct naar voren.

Longcrow cv

De kleur van Longcrouw cv is goud. In de neus ervaren we droge rokerige tonen met aroma’s van sigaren, tentdoek en natte stenen en tonen van graan, gemaaid gras, lichte aroma’s van witte droge wijn en sinaasappel met tonen van gedroogde turf, assig en citroenschillen. Na enige tijd mooie lichte tonen van sinaasappel bloesem en Cointreau likeur. De smaak is rokerig, vettig met volle aroma’s van graan, witte peper en fruitsiroop, gedroogde perziken en kruidige tonen. Daarna komen de wat zoetere sinaasappel aroma’s naar boven en ook lemon en kruidige tonen. In de fraaie zeer lange en wat drogende afdronk veel graan en peper aroma’s met tonen van citrusfruit.