DrankenArsenaaL Lier 
Whisky's

Wij zijn gespecialiseerd in whisky's. Hieronder vindt U onze whisky's alfabetisch gerangschikt.  Deze hebben wij in ons assortiment. Staat de door U gewenste whisky er toch niet bij?  Wij kunnen nog veel meer whisky's verkrijgen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

M

Macallan 12y double cask

The Macallan 12 years Double Cask dankt zijn naam aan de rijping op een combinatie van Amerikaanse en Europese sherryvaten. Het aroma doet denken aan volle tonen van gedroogd fruit met hints van chocolade en butterscotch. De smaak is romig met toetsen van honing. Dit gaat over naar kaneel en marmelade. De afdronk is fruitig met een kruidige ondertoon.

Macallan 12y triple cask

Macallan 12 Years Triple Cask is wederom een heerlijk zachte whisky van de befaamde Schotse producent. De whisky heeft mogen rijpen in Europese sherry vaten, Amerikaanse sherry vaten en bourbon vaten. Hierdoor is een fijne combinatie van aroma's en smaken ontstaan. In de geur vinden we notities van vanillen, meloen en citroen zeste. De smaak kent ook een invloed van citrus met tonen van vanille, eik en nootmuskaat. De afdronk is toegankelijk door invloeden van meloen, papaya en een zachte invloed van eik.

Macallan Amber

Maccalan Amber heeft een bloemige, zoete citrusgeur, die geleidelijk sterker wordt en doet denken aan zoete vanilletonen en pas geoogst graan. Op de achtergrond proef je rozijn en kaneel, alsook appel en suikerspin. In de mond vermengt zich de smaak van groene appel en citroen met kaneel. Gembertonen worden langzaam verdreven door fruit, gecombineerd met een subtiele hint van eikenhout. De afdronk is licht tot medium, met zacht fruit en een hint van graan, enigszins droog.

Macallan Sienna

Macallan Sienna is een 'non aged' whisky. Hier gaat het niet om de leeftijd maar om de natuurlijke eigenschappen van het hout. Zij geven kleur, geur en karakter aan de whisky. De Macallan Sienna is gerijpt op sherryvaten die gemaakt zijn van Amerikaans en Spaans eikenhout. Vol en rijk van smaak, lekker om te drinken na het eten.

Maker's Mark

Maker's Mark heeft een rood, amberbruine kleur die een letterlijk en figuurlijk een lust voor het oog is. Op de neus is de Makers Mark rijk van aroma's en is deze in combinatie van exotisch fruit, eikenhout en vanille een heerlijke en zeer aangename neus. In de mond proeft u heerlijke tonen van droog fruit, die gepaard gaan met vlagen van noten en als klapper op de vuurpijl wordt deze smaak ondersteund door pruimen. Door middel van de lange afdronk kunt u nog een lange tijd genieten van de vooral zoetige tonen van toffee, vanille en noten.