Image
Image
Image

De Duitser Arthuur Götze geboren +- 1865 in Duitsland, zoon van een veearts, genoot een opleiding als Ingenieur.
Rond de jaren 1890 kwam Arthuur naar België waar hij in Nivelle een participatie nam in een brouwerij die later Brouwerij Goetze - Wouters werd genoemd. Rond 1910 bouwde Arthuur in Lier een nieuwe brouwerij op het Nazareth. Hier werd zoals in vele Lierse brouwerijen enkel Pils gemaakt. 
De ondertussen opgroeiende zoon George Götze (° in 1893) kon niet blijven stil zitten en begon mee bier te brouwen met zijn vader. 
Tijdens de oorlog van 1914-1918 werden alle koperen ketels van de brouwzaal meegenomen door de Duitsers en werd er overgegaan
naar afvulling van water met als naam “Mono”. Eind 1918 werd de razend bekende limonade Victory op de markt gebracht dat werd 
geproduceerd tot voor WO II. 

Naast deze Limonade Victory werden er proeven gedaan met Ananassappen dat in de jaren ‘25 tot ’45 gans de Belgische markt veroverde. 
Door het goede contacten met brouwerij Bass werd er rond 1940 een afvullijn geplaatst om Bass Pale Ale af te vullen voor gans België. 
Dit nam een einde begin 1950. De in 1919 geboren Robert Götze werd op het einde van WO II meegenomen naar Duitsland als krijgsgevangene. 
Bij zijn terugkeer nam hij samen met zijn vader George het initiatief om Fruitsappen te produceren en de Belgische markt terug te winnen. 
De naam van deze limonade was “Capri”. Naast de productie van deze limonade was Goetze nog steeds een van de belangrijkste 
verdelers van Bass. In 1955 werd er naast het verdelen van eigen fruitsappen & Bass overgegaan naar verdeling van andere producten zoals 
Chaudfontaine – Spa- Alken – Chevalier Marin – Supra en tal van andere dranken.

De 2 zonen van Robert Götze (Jean-Marie & Patrick) waren niet zwaar geïnteresseerd in de bierbrouwkunst en verdeling ervan. 
Tot half 1970 Jean-Marie Götze (° in 1947) samen met de Heren van Lier het initiatief nam om de “Lierse Caves” (anno 1540) 
terug op de markt te brengen.

Begin 1990 werd Jean-Xavier Götze (° in 1971) tewerk gesteld in de Brouwerij Goetze. Wanneer hij in 1996 zaakvoerder werd 
van de vennootschap begon hij een drankendiscount in Lier voor de Lierse particulier nog beter te kunnen bedienen van dranken. 
In 2000 werd er een drankencenter overgenomen in Zandhoven en gestart met een Evenementenafdeling samen met 
zijn broer Tanguy Götze (° in 1977). Dit werd volledig uitgebouwd tot een gewaardeerde afdeling. Hier worden 
grote tot zeer grote evenementen ontwikkeld zowel in eigen beheer als voor derden.